Τήλος

Μαρία Καμμά-Αλειφέρη: Πολύ θετικό γεγονός η αυριανή συνάντηση των Δημάρχων των μικρών νησιών με τον Πρωθυπουργό

Η Δήμαρχος της Τήλου θα συναντηθεί και με τον Στέλιο Πέτσα – Εξήρε για μία ακόμη φορά την άριστη συνεργασία της με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Με τον Πρωθυπουργό θα συναντηθούν αύριο στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου οι δήμαρχοι των μικρών νησιωτικών Δήμων κάτω των 3.000 κατοίκων, για τα έργα ανάπτυξης. Όπως τόνισε στον Real Voice και τον Τέρη Χατζηιωάννου η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά, αδημονεί και η ίδια να δει πως θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση, σημειώνοντας πως οι δήμαρχοι δεν εκλέγονται για να χαϊδεύουν αυτιά, αλλά για να διεκδικούν και να παλεύουν για τις τοπικές κοινωνίες.

της Νατάσας Παμπρή

Αμέσως μετά, η κα Καμμά θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για μία σειρά έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τα οποία έχουν «κολλήσει» και θα πρέπει να ενταχθούν.

Η Δήμαρχος της Τήλου, εξήρε για μία ακόμη φορά το έργο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου που στέκεται στο πλευρό των Δημάρχων, έχοντας η ίδια άριστη συνεργασία μαζί του:

“Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι γράφει η πρόσκληση, ότι θα μιλήσουμε για τα αναπτυξιακά έργα στα νησιά μας και για την πρόοδο των νησιών μας. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι τι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει αν δεν μιλήσουμε πρώτα βασικά ζητήματα γιατί όπως είναι το θέμα της ανοικοδόμησης στα μικρά νησιά κι άλλα βασικά θέματα, όπως είναι η υγεία. Προτάσεις για έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης εμείς δεν μπορούμε να πούμε γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε τεχνικές υπηρεσίες να υποβάλουμε μελέτες, με λίγα λόγια δεν ξέρω τώρα πώς θα κυλήσει…

Ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας πραγματικά, το κάνουμε και σε πολύ σύντομο χρόνο, δυστυχώς όμως όταν εμπλέκονται άλλες ιστορίες είναι απίστευτο ότι δεν υπάρχουν σπίτια για να μείνει ο κόσμος, δηλαδή έρχονται οικογένειες με μετάθεση και δεν βρίσκουν σπίτια, αυτό είναι τραγικό. Κι όπως ξέρετε τα τελευταία χρόνια η ανοικοδόμηση στα νησιά έχει σταματήσει, όχι λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά λόγω του ότι δεν υπάρχουν όροι δόμησης οι οποίοι να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως κ. Χατζηιωάννου είναι πάρα πολύ θετικό το ότι μας κάλεσε ο πρωθυπουργός και απευθύνεται σε πολύ μικρά νησιά. Θέλω να δω όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση, ελπίζω μόνο πραγματικά να μιλήσουμε εκεί, γιατί δεν είμαστε εμείς για να χαϊδεύουμε τα αυτιά, για να λέμε αυτά που θέλουν να ακούσουν, αλλά να εκφράσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Νομίζω ο δημαρχιακός θώκος, ειδικά σε ένα μικρό νησί, δεν είναι ένα σκαλί, δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα σκαλοπάτι για να ανέβουμε σε μεγαλύτερα κλιμάκια άσκησης εξουσίας, αλλά είναι είναι ο λόγος που εκλεγόμαστε και είναι για να παλεύουμε για τις τοπικές κοινωνίες που είναι πάρα πολύ δύσκολη η καθημερινότητα τους”.

Για τη συνάντηση που θα έχει αμέσως μετά με τον αναπληρωτή ΥΠΕΣ Στέλιο Πέτσα, η κα Καμμά σημείωσε τα εξής:

“Εγώ ήδη έχω κανονίσει και συνάντηση μετά με τον κύριο Πέτσα, αμέσως μόλις τελειώσουμε, γιατί πραγματικά έχουμε θέματα τα οποία πρέπει να τα δούμε όπως είναι το “Αντώνης Τρίτσης” το οποίο έχει κολλήσει και δεν λέει να ξεκολλήσει και δεν ξέρουμε και πότε θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα, γιατί μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί μόνο δύο, η ηλεκτροκίνηση και η υδροδότηση. Περιμένουμε τις μελέτες που είναι πάρα πολύ βασικό δηλαδή να μπορέσουμε να πάρουμε μία χρηματοδότηση και να ωριμάσουμε μελέτες”.

Τέλος, για τον Περιφερειάρχη, αλλά και για τις προκηρυχθείσες θέσεις στο Δήμο Τήλου, που εδώ και τρία χρόνια αναζητά Πολιτικό Μηχανικό, είπε τα εξής:

“Εγώ θα πω τώρα κάτι και ας με κατηγορήσουν κάποιοι ότι ευλογώ πάλι τον Περιφερειάρχη: όταν ο Γιώργος Χατζημάρκος πρωτοανέλαβε, μίλησε σε όλους εμάς και είπε -όταν λέγαμε να φτιάξουμε δικές μας τεχνικές υπηρεσίες κλπ- ότι αυτό που πρέπει να ζητήσουμε είναι να φτιαχτεί η παλιά ΤΥΔ, μέσα στις Τ.Υ. της Περιφέρειας, να γίνει ένα τμήμα το οποίο θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τα μικρά, και δυστυχώς αυτό δεν το στηρίξαμε…

Εγώ έχω προκηρύξει θέση για πολιτικό μηχανικό στο δήμο εδώ και τρία χρόνια δεν έχει έρθει κανείς! Εχω προκηρύξει τώρα θέση για αρχιτέκτονα, για τοπογράφο, αλλά δεν ξέρω αν έρθουν. Δεν πιστεύω να έρθουν γιατί δεν έχουμε Τηλιακούς…

Πηγή: realVoice

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s