Τήλος

Μεγάλη πυρκαγιά στην Τήλο- Πάνω από 100 στρέμματα έκταση- άμεση η αντίδραση για την κατάσβεσή της

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, στον κάμπο της Ερίστου εχθές το μεσημέρι, την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί ανέμοι.

Παρόλο που η αντίδραση ήταν άμεση, λόγω των ανέμων και της παρατεταμένης ξηρασίας, η πυρκαγιά πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και έφτασε κόντα στην Παραλία!

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των τοπικών αρχών από την αρχή της παρατήρησης της πυρκαγιάς και σπουδαίας σημασίας ο εθελοντισμός των κατοίκων οι οποίοι έσπευσαν αμέσως στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης.

Στο σημείο αυτό οφείλει να σημειωθεί η καίρια και καθοριστικής σημασίας παρέμβαση της πυροσβεστικής καθώς από τα πρώτα λεπτά έστειλε δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέχρι τα χαράματα τα μηχανήματα και οι υπάλληλοι του δήμου μαζί με κατοίκους παρέμειναν στην περιοχή για την κατάσβεση μικρών εστιών αλλά και για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Μαρία Καμμά Αλειφέρη: …η κατάσβεση της πυρκαγιάς σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν εάν τα δύο αεροσκάφη δεν έκαναν επέμβαση άμεσα!

Μεγάλη πυρκαγιά έκαψε πάνω από 100 στρέμματα του κάμπου της Ερίστου στην Τήλο. Είμαστε τυχεροί που δεν υπήρξαν θύματα γιατί υπήρχε δυνατός αέρας κ η φωτιά δεν ήταν εύκολο να περιοριστεί από επίγειες δυνάμεις. Είμαστε ευγνώμονες στην πυροσβεστική που από τα πρώτα λεπτά επενέβη και έστειλε δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση της. Ευχαριστούμε τους εθελοντές, το στρατό κ τα σώματα ασφαλείας του νησιού που συνέδραμαν στην όλη προσπάθεια.

Μέχρι αυτή την ώρα μηχανήματα κ υπάλληλοι του Δήμου μαζί με κατοίκους, βρίσκονται στην περιοχή για την κατάσβεση των μικρών εστιών που υπάρχουν ακόμη.

Η πυρκαγιά, από πρώτες εκτιμήσεις κ μαρτυρίες, δείχνει να ξεκίνησε από κολώνα της ΔΕΗ… αυτό θα επιβεβαιωθεί όμως από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έρθει στο νησί αφού απόψε δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν με σκάφος του λιμενικού, στην περιοχή μας επικρατούν δυσμενής καιρικές συνθήκες…

Πρέπει να τονίσουμε πως η κατάσβεση της πυρκαγιάς σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν εάν τα δύο αεροσκάφη δεν έκαναν επέμβαση άμεσα!

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s